- På Alas vis

Havsabbore med pico de gallo 2 port./30 min

Havsabbore med pico de gallo 2 port./30 min

Här kommer ett grymt recept på helgrillad fisk. det är fortfarande förbjudet att grilla men fisken går minst lika bra att steka i en het panna. Havsabborre har en ljus fiskkött och smakar ljuvligt.

 

Ingredienser

Pastasallad

 • 6-7 st. potatisar
 • 1 zucchini
 • 10-15 st. oliver
 • Rödkål eller någon annan valfri salladsort
 • Olivolja och rapsolja
 • ½ tsk timjan
 • Salt och nymalen svartpeppar

Pico de gallo- tubbens näbb (mexikansk nationalsalsa)

 • 3 st. tomater
 • ½ st. färsk rödchili
 • ½ st. silverlök (hittar inte du silverlök använd röd lök eller gul lök. Men godast blir det ändå med silverlök. )
 • 1 kruka koriander
 • 1 lime, juicen
 • salt

Fisk

 • 2 st. hela havsabborren
 • 2 tsk sumak
 • Salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här

 1. Börja med att koka potatisen med skal på med lite salt tills dem är mjuka. Det bör ta 20-25 minuter. Dela zucchini i tjocka skivor på längden, krydda med salt och timjan. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek zucchini längder snabbt i 1-2 minuter varje sida.
 2. Dela dem kokta potatisen i fyra delar och lägg ner dem i en skål. Tillsätta dem stekta zucchini längderna (dela dem i bitar om du så önskar), oliverna, valfri sallad och lite olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
 3. Ta ur kärnorna ur tomaterna och finhacka alla ingredienserna till Pico De Gallo. Tillsätta lime juice och smaka av med salt. Förvara salsan i en glasburk o ha den i kylen tills det är dags att äta.
 4. Fisken: När jag köper en hel fisk från matbutiken brukar jag be dem rensa och fjälla fisken åt mig. Du kan även be dem ta bort fiskhuvudet om du inte vet hur man gör. Skölj av fisken o torka den torr, krydda den med sumak, salt och svartpeppar invändigt. Hetta upp en panna med lite olja, stek fisken några minuter på varje sida. Du märker att den börja bli klar när fiskköttet blir fastare.
 5. Servera med potatissalladen och Pico De Gallo och njut!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *