- På Alas vis

Ugnsbakad rotselleri sallad

Ugnsbakad rotselleri sallad

(Recept är inspirerad av Diana Dontsova bedriver den populära bloggen By Diadonna och instgramkontot @DiaDonna. Tack för du introducerade rotselleri på ett så roligt/gott sätt den där december dagen 2017 :-). )

 

Ingredienser

 • 1 rotselleri (ca 500 g)
 • 2 st. apelsiner
 • 1 st. röd grapefrukt
 • 4 st. rödbetor
 • Grönkål, sköljd
 • 1 dl rostade mandlar, hackad
 • 1 dl granatäpple kärnor, valfritt
 • Flingsalt och olivolja
 • Dressing: 2 msk olivolja, 2 msk citronjuice, salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala rotsellerin. Linda in rotselleri i en bit aluminiumfolie, lämna en öppning på toppen. Ringla olivolja över och salta.
 2. Samtidigt som du bakar rotselleri kan du även baka rödbetorna. Skala rödbetorna och skölj rent dem med vatten. Lägg ett bakplåtspapper på plåten och lägg ner rödbetorna runt aluminiumpaketet. Baka båda rödbetorna och rotsellerin i ca 1 ½ timme eller tills de båda är mjuka. Låt svalna innan du skär i den.
 3. Skär bort skalet på apelsinen, grapefrukten och skiva den tunt. Varva rotselleri, apelsin och grönkål ett stort fat eller en skärbräda. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Toppa med hackad mandel och granatäpple kärnor.

Servera som förrätt eller som en lyxigare sallad till maten.

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *